Hold styr på lysene i boligen med mobilen

Smart-telefonen erstatter lysbryteren og gir deg full, trådløs kontroll over inne- og utelys.

Lyskilder med trådløs regulering har gjort sitt inntog i belysningsmarkedet. LEDVANCE AS, som er en global produsent av lys og styringssystemer, får nå inn nye LED-baserte lyskilder som gir huseiere uante muligheter til å styre belysning og skape god stemning i hjemmet.

Vi snakker om to ulike styringssystemer; ett der lyskildene danner eget Zigbee- nettverk hvor enhetene kommuniserer med hverandre. Brukeren kan kontrollere dette med egne Zigbee input- enheter/brytere eller med smarttelefon. Telefonen snakker via boligens nettverk til en Gateway, som er hjernen til Zigbee- nettverket. Det gjør at du kan sitte på jobben eller hytta og skru av og på inne og utelys med smarttelefonen.

Det andre heter nettverket bruker bluetooth. Et Bluetooth-basert anlegg  benytter mobilens trådløse kommunikasjonsplattform og virker over korte avstander. Du må med andre ord befinne deg i boligen for å styre lysene.

Erstatter lysbryteren

Styringsenheten til lyskilden sitter i sokkelen. Den mottar signalene fra mobilen din og skrur seg av og på og  dimmer ned og opp etter ønske. Noen lyskilder lar deg også justere fargenyanser og varmenivået i lyset. Lyskildene kan benyttes i vanlige armaturer.

Den mest opplagte fordelen med styrbare lyskilden er at man slipper å kable forbindelse mellom lysarmatur og bryter på veggen. I enkelte boliger kan det by på problemer å få til kabling som ikke skjemmer. Installatøren din kan skaffe deg det systemet du trenger for å gå trådløst.  Om du f.eks ønsker dimmer, er dette en rask og billig løsning for å oppnå dimming.

Trådløs styring gir flere fordeler enn kun muligheten til å regulere lysene fra godstolen eller hytta. Den lar deg også kommunisere med flere lysarmaturer og justere dem samlet.

 

Flere farger

LEDVANCE AS forhandler for øyeblikket flere ulike regulerbare lyskilder; både standard sokkel og med tilsvarende sokkel som halogen downlight- lyskilder. Du kan få lyskilder som leverer ulike nyanser i hvitt; fra varmhvitt til kaldt, hvitt lys. RGB multifarge-Lyskilder kan gi deg alle regnbuens farger, alt etter humøret ditt.

Du kan få stikkontakter med samme smartteknologi. Her kan du plugge inn f. eks vaskemaskin eller kaffetrakter og skru dem av og på ved hjelp av telefonen. Herlig å komme hjem til nytrukket kaffe.

Ikke rart at flere i dag velger teknologi som er smart.