Hull til elektrobokser – fire smarte triks

Har du noen gang prøvd å bore hull på riktig sted i tak- eller veggplater til elektrobokser? Da går det på millimeteren og det er fort gjort å komme skjevt ut. Resultatet er merarbeid og kasserte plater. Heldigvis finnes flere metoder for å bli mer treffsikker. Her er fem triks:

 

  1. Målbåndet: Mål avstand fra referansepunkter på vegg, gulv og tak og kryssmål inn til midten av boksen. Deretter overfører du målet til platen eller panelet. Husk å ta høyde for at både plater og panel typisk skal ha en liten klaring mot gulv og tak.
  2. Magneten: Montér en magnet midt i elektroboksen og plassér platen på rett sted. Deretter fører du en annen magnet over den. Når magnetene får kontakt, vet du at magneten på utsiden av platen sitter på nøyaktig riktig sted for hullet.
  3. Maling: Bruk en pensel og stryk litt maling på ytterkanten av elektroboksen. Deretter setter du platen eller panelbordet på plass og trykker litt på den før du tar den ned igjen. Litt av malingen på boksen blir overført til materialet og du vil se omrisset av hullet du skal bore.
  4. Erten: En annen variant er å feste en liten ert med fugemasse på tappen i midten av lokket som sitter på vegg- eller takboksen og trykke materialet inntil for å lage et merke i platen. Da har du senteret i hullet du skal bore.
  5. Skruen: Skru en skrue gjennom senterpunktet på lokket i elektroboksen. Gjør det fra baksiden, slik at skruespissen stikker litt ut på fremsiden. Montér veggmaterialet og trykk litt til for å lage et merke. Da har du senterpunktet på et korrekt plassert hull.