Løste du Julemysteriet?

Var du en like god etterforsker som lensmannen? Fant du den riktige løsningen på Julemysteriet? Er du fremdeles i tvil, så finner du riktig løsning her.

-Jeg vil be dere alle om å bli med ut i gangen hvor børsen til Tarjei var plassert før den forsvant. Viser du vei, Arvid?

Arvid ledet an med et haleheng av forventningsfulle folk etter seg. Da de var kommet inn i den store yttergangen pekte Arvid mot benken.

-Der lå børsa. I en sort bag.

Tarjei ristet på hodet. De andre skulte mistenksomt på hverandre.

-Hvis du nå er grei og åpne ytterdøren, Monica og deretter peke mot vinduet som du sto i da du oppdaget han som snek seg ut i ly av mørket… Kåre nikket mot Monica som med stivt blikk trippet mot døren. Hun trykket ned hanken og åpnet døren på gløtt.

-Rett over hekken der er vinduet. Der sto jeg. Monica fikk en liten skjelving i stemmen.

-Flott Monica, men åpne opp døren skikkelig og gå ut på trammen så vi kan se ordentlig. Med irritert mine skjøv hun opp døren og steget ut i mørket.

Idet samme hørtes et lite klikk fra et kraftig utelys som straks slo seg på og lyste opp hele baksiden av huset.

Kåre smilte fra øre til øre og klappet Arvid på skulderen.

-Genialt med lyssensorer rundt hele huset, Arvid.

-Men…Men, selvfølgelig… Arvid så overrasket mot Kåre som igjen stirret mot Monica.

-Man kan vel trygt si at den lille løgnen din er godt opplyst nå, Monica. Jeg regner med at du selv stjal børsa før det hadde mørknet, for det å påstå at du ikke kunne se hvem som kom ut denne veien på grunn av mørket, er vel kraftig motbevist.

Monica åpnet munnen for å si noe, men det kom ingen lyd. I stedet sjanglet hun ut på gårdsplassen, ristet sakte på hodet og stirret opp mot den lysende lampa. Med svak røst hørte Kåre hun hviske to setninger før hun fortsatte mot en liten glipe i hekken og forsvant gjennom den.

-Den ligger i garasjen min. Børsa ligger i garasjen…

 

Ønsker du deg lys, som automatisk slås på rundt hele huset? Eller kanskje ønsker du andre Smarthus installasjoner?

Kontakt nærmeste EL-PROFF for gode råd og tips!

 

[ep-kontakt]