Skal du pusse opp barnerommet?

Ikke noe annet rom er i så rask endring som barnerommet. Barn vokser raskt, og nye behov skal stadig dekkes.

Det gjelder ikke minst det elektriske utstyret. Når du pusser opp barnerommet kan det derfor være nyttig å kontakte elektrikeren for å få råd og tips om hva som er viktig å tenke på.

Sikkerhet er viktig. På barnerommet bør du absolutt unngå bruk av løst elektrisk materiell som f.eks. skjøteledninger. Du bør også passe på at alle stikkontakter har barnesikring, slik at det ikke er mulig for barna å stikke noe inn i kontakten og få støt. Alle ELKO stikkontakter er barnesikret.

 

Automatisk nattlys

Om barna våkner og står opp om natten, kan en bevegelsesføler slå på lyset automatisk. Bevegelsesføleren kan styre en enkelt lampe, eller alle lampene i rommet. En god løsning er å koble slik at det tennes en lyssti for eksempel fra barnerommet til badet. Da kjennes det trygt å stå opp for husets yngste. I kombinasjon med en dimmer kan også lysstyrken justeres til et passende nivå.

 

Hvordan nå opp til bryteren?

Brytere monteres gjerne i en fast høyde, og små barn rekker ikke alltid opp. Dette løser du enkelt ved å komplettere med ekstra ELKO Wireless trådløse brytere eller dimmere. Disse kan limes rett på veggen i lavere høyde, slik at barna rekker opp og selv kan betjene lyset.

Start oppussingen med å spørre elektrikeren fra EL-PROFFEN om råd!