Slik nøster du opp i ledningsrotet hjemme

Et nyutviklet produkt som nøster opp i kabel-rot, er kommet på markedet.

Ledninger på kryss og tvers er roten til masse frustrasjon, både på arbeidsplassen og i mange hjem. Vi får stadig flere apparater og gadgets som trenger strøm, og helst samtidig. Nå har elektrokonsernet Schneider Electric utviklet en fiks løsning; Unica System+

– Det handler om å få orden på alle ledningene og kontaktpunktene . Det skal se pent og ryddig ut, samtidig som du har en sikker strømtilførsel til alt du trenger, sier produktsjef Deepesh Sharma i Schneider Electric.

Vi snakker strømtilførsel til alt fra kaffetrakter, PC, skjerm, trådløs lader til mobiltelefon til USB-tilkoplinger. Strømtilførsel og tilkoplinger blir bygd inn i kontorpult, TV-benk eller på kjøkkenbenken, slik at det blir enkelt å holde flatene rene og ryddige. Lokk beskytter strømuttak fra støv og  forurensing. Utstyret har dessuten et design som glir fint i moderne hjem.

 

Enkel montering
Utstyret, som kom på markedet høsten 2019,  kan bestilles gjennom en EL-PROFFEN-installatør. Det  er Ifølge Sharma, enkelt å montere.

– Vi har spesialutstyr som sørger for de nødvendige gjennomføringer i benker og bord.

Strømtilførselen  fra hovedkontakt kan enkelt skjules under spesialtilpassede gulvmatter. Flere ledninger samles i selvlukkende kabelstrømper som festes med klemmer, sier Sharma.

Unica System+ er et installasjonskit som gjør det mulig å føre strømmen fram på en sikker måte fra ett felles strømuttak i vegg til arbeidsbord, kjøkken, hjemmekontor. En skjult boks sørger for fordelingen videre til kontaktpunktene.

– Folk har ventet på en praktisk løsning på ledningsrotet hjemme. nå har de fått det, sier Sharma.