Til hovedinnhold
Tid for hjem sesong 22 episode 4. Et nydelig resultat med tidløst interiør og mye belysning for å gi et enda lysere rom. Foto.
Foto: Per Olav Sølvberg

Tid for hjem: Familiekjøkkenet

Tid for hjem sesong 22 episode 4.

I sesong 22 av Tid for hjem har vår elektriker Erik vært ansvarlig for det elektriske. I episode 4 er det et alt for lite kjøkken som blir til et større kjøkken med spisestue.

I episode 4 er det en stor småbarnsfamilie som drømmer om et stor allrom. Dette tar Tid for hjem gjengen på strak arm. Designer Aina Sollie Steen tar utgangspunkt i en tidløs og harmonisk palett, men som tåler fest og moro innimellom.

Tid for hjem sesong 22 episode 4 førbilde mot den gamle spisestuen. Foto.
Førbilde av den gamle spisestuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid fro hjem sesong 22 episode 4. Etterbilde mot spisestuen. Foto.
Etterbilde av den nye, lyse og flotte spisestuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Det er også særdeles mye fint å se på i denne episoden, og vår elektriker Erik Gjelsvik har installert mye spennende.

Tid for hjem sesong 22 episode 4. Bilder under prosessen når Erik installerer belysningen over kjøkkenøyen. Foto.
Erik Gjelsvik installerte lysrør i taklampen over kjøkkenøyen. Effekten av taklampen ble akkurat som en sky. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Gulvvarme for store og små

Varmekabler stod høyt på ønskelisten til familien, og med Lamiflex, fra ØS Varme, fikk familien akkurat som de ønsket. Over varmekablene ble det lagt et pent parkettgulv.

Fordelen med Lamiflex er at det gir en jevn og god varme, samtidig som det er et enkelt og greit system. Du kan også koble Lamiflex til ELKO Smart-hub, så kan du styre varmen på ELKO Smart termostat eller på appen.

Gjennomgående og flott belysning

Veggen mellom kjøkkenet og spisestuen ble tatt ned. Familien har fått gjennomgående belysning med Axis spotter på Link skinner i rommet, samt flotte lamper over spisebordet, kjøkkenøyen og over den runde sofaen midt på gulvet.

Taklampen over kjøkkenøyen ser ut som en sky og er veldig stilig, men det er også viktig å tenke på at du må ha nok lys på kjøkkenet. Her får familien nok av lys med Axis spotter på Link skinner.

Tid for hjem sesong 22 episode 4. Nydelig belysning over kjøkkenøyen som nærmest ser ut som en sky, i tillegg til god basis belysning gjennom hele kjøkkenet med Axis spotter på skinner. Foto.
Taklampen som ser ut som en sky over kjøkkenøyen og Axis spotter på Link skinner, fra Betek. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 4. Åpen og lys spise stue med mye naturlig lys, men også taklamper over spisebordet. Med Elko smart dimmer med terrassedøren. Foto.
Taklampene over spisebordet er både fine og skygger ikke for det naturlige lyset som kommer utenfra, men disse må jo skrus av og på. Med smarte brytere fra ELKO ved terrassedøren og døren inn til stuen er det enkelt å regulere belysningen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Smarthus fra ELKO

Det er også mange skjulte detaljer. Familien har nemlig fått en ELKO Smart-hub, et smarthus som er enkelt å styre både når de er hjemme og når de er bortreist. I tillegg til mer synlige, men små detaljer å legge merke til, som smarte dimmere, brytere, stikkontakter og termostat.

Still inn automasjoner

Med ELKO Smart kan du legge til ulike automasjoner som setter stemningen du ønsker. Da kan du velge om du skal sette det på ELKO Smart bryter og klikke en gang for å sette stemningen, eller du kan bruke appen.

Tid for hjem sesong 22 episode 4. Med Elko Smart produkter på kjøkkenet har du mange muligheter. Her er de installert rett ved døren inn til kjøkkenet. Foto.
Legg merke til ELKO smart dimmere, bryter og termostat til venstre i bildet, installert rett ved døren inn til kjøkkenet. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Middagsselskap med ELKO Smart

For eksempel kan du lage en egen innstilling til middagsselskap med dempet belysning. Kanskje ønsker du å fyre ekstra mye i peisen når du har gjester og da kan du stille inn slik at varmekablene settes ned noen grader på denne stemningen.

Rengjøring med ELKO Smart

Ønsker du egen belysning til rengjøring kan du også sette dette inn i automasjonene. Da kan du klikke på en knapp og få skapt lys som egner seg godt til rengjøring.

Tid fro hjem sesong 22 episode 4. Fleksibel sofabenk som familien kan flytte på dersom det trengs, med stikkontakt fra Elko Smart under. Foto.
Stikkontakt fra ELKO under benken til spisestuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

På ferie eller på vei hjem med ELKO Smart

Du kan også stille inn automasjoner når du skal reise bort. Da kan du stiller inn alle dine smarte produkter i forhold til hva som er fornuftig når ingen er hjemme. For eksempel varmekablene er satt ned noen grader, lyset er slått av eller dempet og alle stikkontakter er av.

Da kan du også stille inn automasjoner til den stemningen du vil ha når du kommer hjem. Gå inn på appen, klikk på stemningen, så er det lyst og varmt når du kommer inn døren.

Smarte stikkontakter på kjøkkenet

Noe som er veldig smart å ha, er smarte stikkontakter, og spesielt på kjøkkenet. De fungerer på den måten at du kan stille inn timer eller automasjoner slik at den ene kontakten kun er på i en gitt periode. For eksempel kan du stille inn stikkontakten at den kun gir strøm på det tidspunktet du skal lage kaffe.

Har du reist bort kan du også gå inn på appen og dobbeltsjekke at stikkontakten har kuttet strømmen. Det gir en ekstra god trygghet i hverdagen.

Tid for hjem sesong 22 episode 4. Førbilde av kjøkkenet som var alt for lite for familien på seks. Foto.
Førbilde av kjøkkenet som var alt for lite for den store familien. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 4. Etterbilde mot kjøkkenet viser tidløst interiør og flotte detaljer, blant annet Elko Smart stikkontakt innerst i rommet og i buen på kjøkkenøyen. Foto.
Etterbilde mot kjøkkenet. Legg merke til ELKO Smart stikkontakt på veggen innerst i rommet og i buen på kjøkkenøyen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Komfyrvakt

Enda en trygghet for familien er komfyrvakt. Etter 2010 ble det et krav om at alle nye boliger og hytter, samt nyoppusset kjøkken dersom det er lagt opp ny kurs til komfyren, skal ha komfyrvakt. Faktisk er komfyrbrann den vanligste enkeltårsaken til brann i norske hjem og halvparten av alle utrykninger til brannvesenet kommer av tørrkoking.

Så nå kan familien nyte sitt nye, smarte og trygge hjem.

I sesong 22 episode 4 er det installert EFA Komfyrvakt, men denne videoen er det komfyrvakt fra CTM Lyng.

Produktliste for Tid for hjem sesong 22 episode 4: Familiekjøkkenet

Smarthjem, stikkontakt og brytere fra ELKO

  • ELKO Smart løsning for smarthjem med termostat, bryter, dimmer, stikkontakt og hub 

  • ELKO Plus stikkontakter og bryter 

Belysning fra Betek

  • Skinne med Axis spotter 

Gulvvarme fra ØS Varme

  • Lamiflex

Annet materiell

  • EFA Komfyrvakt 

Bestill befaring eller installasjon

Du kan også få samme produkter som er installert i Tid for hjem. Finn din nærmeste elektriker og etterspør produktene. Våre elektrikere hjelper deg med både råd og montering.

Finn elektriker