Til hovedinnhold
Sort panelovn fra Glamox henger på veggen i et mindre møterom. Foto

Panelovner egnes godt i næringsbygg

Noen liker det kjøligere og andre liker det varmere. Med panelovn får alle ansatte sitt behov dekket.

Andreas Lundh, daglig leder i Miljø Elektro, forteller at de har svært god erfaring med panelovner i næringsbygg og kontorlokaler. Panelovner er effektive og er en smart løsning for å varme opp kontorene på.

Hvorfor egner panelovner seg så godt i næringsbygg?

1. Individuelle behov

Som Lundh sier er panelovner svært gunstige akkurat fordi det finnes mange ulike personer på en arbeidsplass.

Enkel regulering gjør at hver enkelt ansatt kan styre varmen som de ønsker. De som ønsker det varmt kan skru opp og de som ønsker det kjøligere kan skru ned. Dette øke hver enkelt sin trivsel.

2. Det er en effektiv oppvarmingskilde

Panelovner er varmekilder som er svært energieffektiv. De har lavt strømforbruk og har svært nøyaktig regulering.

3. Når du ikke har lov eller råd til annen oppvarming

Det finnes mange regler i forbindelse med rehabiliteringsprosjekter. Panelovner kan være løsningen.

4. Fleksibel og enkelt

Panelovner avhenger ikke av store inngrep, som for eksempel å ta opp gulvet. Den behagelige temperaturen i rommet kan komme fra veggen der du har plass.

Større og åpent rom krever mer varme. Her er det tre sorte panelovner fra Glamox. Foto.
Du kan også ha flere panelovner i større rom.

Et profesjonelt tips

Det er lurt å en standardtemperatur i fellesområdene. Informere alle ansatte om at dere har en standardtemperatur på for eksempelvis 21 grader.

Det vil si at dersom noen bruker et møterom og setter opp temperaturen til 25 grander, så skal temperaturen settes tilbake til standardtemperaturen når vedkommende går. På den måten brukes ikke unødvendig mye energi, men det samme gjelder om vedkommende setter ned temperaturen da det kan være ubehagelig for nestemann. På den måten kan alle ansatte forvente en gitt temperatur i alle rom.

Dag- og nattsenk

Om det profesjonelle tipset blir brukt, eller ikke, er det uansett lurt å sette opp dag- og nattsenk. Det vil si at alle panelovnene reagerer med å senke temperaturen på kvelden og om natten, og på samme måte øker temperaturen igjen før ansatte kommer på jobb. I helgene vil du naturligvis at temperaturen skal være lav som på kveld og natt.

Det finnes ulike systemer til dag- og nattsenk til de ulike panelovnene, så elektrikeren gir deg en innføring i hvordan du skal bruke ditt system.

I videoen kan du høre Andreas Lundh, daglig leder i Miljø Elektro, fortelle om hvorfor de valgte panelovner hos Jæren Sparebank.

Bestill befaring eller installasjon

Bestill elektriker nå