Til hovedinnhold
Terrassevarmer over en sofagruppe under halvtak. Foto
Foto: Frico

Slik forlenger du sommeren med strålevarme

Med nye og effektive varmestrålere kan du nyte varme sommerkvelder på terrassen fra påske til høstferien, hvis ikke lengre.

Markedet for elektriske varmestrålere, også kalt terrassevarmer dersom du har dem utendørs, har tatt av i Norge.

Ettersom får større og finere uteplasser og vi tilbringer stadig mer tid utendørs. Nå finnes det varmeløsninger som gjør det riktig så trivelig å kose seg på terrassen eller i vinterhagen, også på kjølige nordiske kvelder.

En komfortabel og økonomisk varmekilde

Det smarte med strålevarme er at den varmer overflater den treffer, men ikke luften omkring. Det gjør elektriske varmestrålere energieffektive.

Ved å dirigere stråleretningen, fra terassevarmeren mot sitteplassen, vil du føle en god varme selv ved lavere utetemperaturer. Du kan derfor benytte uteplassen, og ha det godt og komfortabelt, langt tidligere på våren eller senere på høsten, enn ellers.

Effektiv med større bruksområde

En terrassevarmer varmer effektivt, økonomisk, rent og enkelt. Terrassevarmere er også rimelige i drift og krever ikke særskilt tilsyn eller vedlikehold.

Varmestrålere har også fått et mye større bruksområde de siste årene. Du kan nemlig får dem montert både i vinterhagen, utestue eller innglasset balkong.

Halogen eller carboninfra

Varmestrålere avgir lys av ulik intensitet, avhengig av type. Halogen lyser sterkest, mens carboninfra er mer diskret. Vil du ha minst mulig infrarødt lys på uteplassen, velger du sistnevnte.

Halogenvarmere avgir mest varme og er best på terrasser eksponert for vind og trekk.

Bestill befaring eller installasjon

Usikker på hvilken terrassevarmer som passer ditt behov? Din lokale EL-PROFFEN-elektriker kan anbefale den riktige typen terrassevarmer for deg og montere den.

Finn elektriker nå