Til hovedinnhold
Flott belysning som lager en ramme rundt kjøkkenet. Foto

Trådløs lysstyring med mobilen

Smarttelefonen erstatter lysbryteren og gir deg full trådløs kontroll over inne- og utelys.

Lyskilder med trådløs regulering har gjort sitt inntog i belysningsmarkedet. LEDVANCE AS, som er en global produsent av lys og styringssystemer, har fått inn nye LED-baserte lyskilder som gir huseiere uante muligheter til å styre belysning og skape god stemning i hjemmet.

To ulike styringssystemer

Vi snakker om ett styringssystem der lyskildene danner eget Zigbee- nettverk, hvor enhetene kommuniserer med hverandre. Brukeren kan kontrollere dette med egne Zigbee input enheter/brytere eller med smarttelefon. Telefonen snakker via boligens nettverk til en Gateway, som er hjernen til Zigbee- nettverket. Det gjør at du kan sitte på jobben eller hytta og skru av og på inne og utelys med smarttelefonen.

Det andre nettverket bruker bluetooth. Et Bluetooth-basert anlegg benytter mobilens trådløse kommunikasjonsplattform og virker over korte avstander. Du må med andre ord befinne deg i boligen for å styre lysene.

Erstatter lysbryteren

Styringsenheten til lyskilden sitter i sokkelen.

Lysstyrke og farge

Styringsenheten mottar signalene fra mobilen din og skrur seg av og på, samt dimmer ned og opp etter ønske. Noen lyskilder lar deg også justere fargenyanser og varmenivået i lyset. Lyskildene kan benyttes i vanlige armaturer.

Kabler som ikke skjemmer

Den mest opplagte fordelen med styrbare lyskilden er at man slipper å kable forbindelse mellom lysarmatur og bryter på veggen. I enkelte boliger kan det by på problemer å få til kabling som ikke skjemmer. Installatøren din kan skaffe deg det systemet du trenger for å gå trådløst.  Om du f.eks ønsker dimmer, er dette en rask og billig løsning for å oppnå dimming.

Lag soner

Trådløs styring gir flere fordeler enn kun muligheten til å regulere lysene fra godstolen eller hytta. Den lar deg også kommunisere med flere lysarmaturer og justere dem samlet som en egen sone.

Bestill befaring eller installasjon

Klar for en enklere hverdag med lysstyring fra mobiltelefonen? Ta kontakt med våre elektrikere så hjelper de deg med råd og montering.

Finn elektriker nå