Til hovedinnhold

Landbruk

Landbruksinstallasjoner har egne krav, og det er viktig å velge en elektriker med rett kompetanse. Da får du løsninger som fungerer på lang sikt.

Traktor pløyer jorde. Foto: Richard Bell, Unsplash.
  • God på planlegging
  • Rett kompetanse
  • De beste leverandørene

Hva er viktig å tenke på i forbindelse med en landbrukseiendom?

Krav og regler

Det er en del krav og regler gjelder for elektro innen landbruk. Blant annet bør du gå gjennom dette med din elektriker:

  • Lovpålagt elektrisk Kontroll av anlegget hvert tredje år, NEK 405-3b med termografering

  • Årskontroll brannvarsling må gjennomføres årlig

Dokumentasjon

Det er viktig at du har kontroll på dokumentasjonen på det som er gjort av elektroarbeid. En enkel måte for deg å ha kontroll er at alt lastes opp i boligmappa.

Energieffektivisering og smart styring

En smart installasjon hjelper deg å bruke energi når på en effektiv måte. Gjør du dette på en rett måte vil det også forbedre hverdagen for de som skal bruke bygget samtidig som du kan kutte kostnader. En kartlegging av effektforbruk er viktig, sånn du kan få gode forslag til besparende tiltak i form av smarte styringer for hvert enkelt anlegg.

Solcelleanlegg

Strømprisene er høye, og i et nybygg kan solcelleanlegg planlegges inn og bli en integrert del av arkitekturen. Med rett solcelleanlegg på driftsbygningen kan lønnsomheten bli god.

Hvilke former for avtaler kan du inngå med elektrikeren?

Som bonde må du ha god kontroll på det elektriske. Det er flere avtaler du kan inngå med din elektriker for å gi deg et sikkert elektrisk anlegg - og god nattesøvn.

Kontakt elektriker

Før arbeidet påbegynnes må vi kartlegge arbeidsomfang og forberedelser. Ved mindre oppdrag utføres dette av våre elektrikere, på stedet. Ved større oppdrag involveres gjerne prosjektleder.

Finn elektriker nå