Til hovedinnhold
Tid for hjem sesong 22 episode 2. Etterbilde av hvordan dikterstuen ble. Myk og harmonisk med rustikk interiør som lager kontraster. Foto.
Foto: Per Olav Sølvberg

Tid for hjem: Dikterstuen

Tid for hjem sesong 22 episode 2.

I sesong 22 av Tid for hjem har vår elektriker Erik vært ansvarlig for det elektriske. I episode 2 skal en gammel og nedslitt dikterstue forvandles.

I episode 2 forvandlet Tid for hjem gjengen en gammel dikterstue fra tidlig 1900-tallet, til et koselig samlingssted for familien og deres venner. Den gamle dikterstuen var i dårlig stand, men med god hjelp fra Tid for hjem og designer Emily Slotte blir dikterstuen til et hyggelig oppholdsrom som familien kan bruke hele året.

Før og etterbilde av dikterstuen. Dikterstuen beholdt mye av sin sjarm, samtidig som det ble en hyggeligere atmosfære. Foto.
Før- og etter-bilde av dikterstuen, som fikk beholde sin sjarm. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Dikterstuen beholder sjarmen

Stemningen designer Emily Slotte er ute etter er fransk bistro møter fransk landsbygd, med litt romantikk og luksus. Samtidig vil hun skape kontraster mot det myke og harmoniske. Da bruker hun rustikt interiør. Rustikk stil kjennetegnes ved at det er enkelt, robust og naturlig. Derfor bryter rustikt fint med det myke uttrykket.

Den nedslitte dikterstuen fikk på den måten beholde mye av sin sjarm og koselige atmosfære.

Tid for hjem sesong 22 episode 2. Førbilde av dikterstuen mot peisen. Foto.
Før-bilde av dikterstuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 2. Etterbilde av dikterstuen mot peisen. Foto.
Etter-bilde av dikterstuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Elektriske installasjoner

På et så gammelt bygg måtte naturligvis mye av det elektriske også byttes ut. Ny belysning, nye ledninger, brytere, stikkontakter og koblingsboks ble installert av vår elektriker Erik Gjelsvik.

Skjult anlegg

Det elektriske ble installert uten noen synlige ledninger i taket. For å få et skjult anlegg la Erik ledningene bak gipsplatene og lagde hull rett ved belysningen for å skjule ledningene så godt som mulig. Et skjult elektrisk anlegg gir en ekstra luksusfølelse da det ser både fint og gjennomtenkt ut.

Brytere og stikkontakter

I dikterstuen ble også stikkontakter og brytere installert. De hvite installasjonene passer godt til det myke og harmoniske.

Tid for hjem sesong 22 episode 2. Før og etterbilde av kjøkkenkroken i dikterstuen. Foto.
Før- og etter-bilde av det som ble kjøkkenkroken i dikterstuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Belysning med og uten kontrast

Dikterstuen hadde gamle lysarmaturer i taket. Lysarmaturene ble byttet ut med en harmonisk taklampe over bordet og stilige kobberskinner med spotter, for å lyse opp resten av rommet. Kobber utstråler rustikk og blir en fin kontrast mot det myke og harmoniske.

I tillegg ble en gammel jernlampe installert over inngangsdøren til dikterstuen.

Etter-bilde av dikterstuen. Her synes belysningen i taket og hvordan det lyser opp resten av rommet. Foto.
Etter-bilde hvor taklampen over bordet og kobberskinnen med spotter synes. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Gammel lysarmatur kan være miljøskadelig

Problemet med gamle lysarmaturer er at de kan inneholde PCB (polyklorerte bifenyler). PCB er miljøskadelige stoffer som har en negativ effekt på kroppen og har lang nedbrytningstid i naturen.

Inni lysarmaturene finnes det noe som heter kondensator og her kan det være PCB. Det er ikke alle det er PCB i. Er du usikker på om det kan være PCB i din lysarmatur, kan du sjekke serienummeret med å søke det opp på Google. Skal du uansett bytte dem ut bør du levere lysarmaturen som spesialavfall for å være sikker.

Tid for hjem sesong 22 episode 2. Førbilde av dikterstuen mot vinduene. Foto
Før-bilde tatt mot vinduene i dikterstuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 2. Etterbilde av dikterstuen mot vinduene. Myke farger med trebord, stoler foran peisen og planter. Foto.
Etter-bilde tatt mot vinduene i dikterstuen. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Produktliste for Tid for hjem sesong 22 episode 2: Dikterstuen

Betek

  • Betek dimmer B-dim 350

  • Betek bryter 2polt innfelt hvit

  • Betek stikk dobbel påvegg

Elko

  • Elko Koblingsboks hvit

SG Armaturen

  • SG Hovden mini

Bestill befaring eller installasjon

Du kan også få samme produkter som er installert i Tid for hjem. Finn din nærmeste elektriker og etterspør produktene. Våre elektrikere hjelper deg med både råd og montering.

Bestill elektriker