Til hovedinnhold
Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Tid fro hjem gjengen står utendørs med de runde taklampene i hendene. Foto.
Foto: Per Olav Sølvberg

Tid for hjem: En liten stue på landet

Tid for hjem sesong 22 episode 9.

I sesong 22 av Tid for hjem har vår elektriker Erik vært ansvarlig for det elektriske. I episode 9 er det et gammelt uthus som skal bli til et koselig samlingssted for hele familien.

I Tid for hjem sesong 22 episode 9 er det uthuset fra 1917 som skal bli til et anneks for hele familien. Småbruket har vært i familien i over 100 år. Selv om hovedhuset er pusset opp, trenger de mer plass. Paret ønsket at både barn og barnebarn skal få et hyggelig sted de kan samles alle sammen.

Tid for hjem gjengen rykker inn. Designer Emily Slotte ønsker å beholde den gamle stilen, men gjøre det litt mer moderne.

Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Førbilde av uthuset med grove vegger og verktøy liggende og slenge. Foto.
Førbilde av hvordan uthuset så ut før Tid for hjem gjengen rykket inn. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Etterbilde av annekset med jordfarger, flotte, hvite møbler og runde taklamper mellom bjelkene. Foto.
Etterbilde av hvordan annekset ble. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Stikkontakt og brytere med gammel stil

For å bevare noe av den gamle sjarmen falt valget på Schneider Renova sine stikkontakter, brytere og dimmer. Denne serien har runde former og godt gjenkjennelig for dere som har eldre hus.

Den klassiske stilen, med utenpåliggende stikkontakter, går igjen i hele annekset. Det gir en helhet og passer godt inn med jordtonene og sjarmen.

Erik forteller om Schneider Renova serien
Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Før- og etterbilde av det lille kjøkkenområdet i annekset. Foto.
Før- og etterbilde fra det koselige kjøkkenområdet i annekset. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Belysning i anneks

Belysning er viktig i alle rom, også i anneks. I taket er det flere store, runde taklamper mellom bjelkene. Det blir det en koselig atmosfære i rommet hvor taklampene nærmest ser ut som flere måner der de henger i det mørke taket.

Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Etterbilde av taket med store, runde taklamper som nærmest ser ut som måner på en mørk nattehimmel. Foto.
De store taklampene ser ut som måner på en mørk nattehimmel. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Underveisbilde av Erik som sjekker taklampene. Foto.
Erik sjekker lyset på taklampene før han henger dem opp. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Sammen med de store taklampene er det også flere frittstående lamper. En høy som står på gulvet og en leselampe som kan flyttes på etter behov.

LED-striper er en klassiker

LED-striper har vi sett tidligere og er blitt en klassiker i Tid for hjem. Den tidløse belysningen gjør seg godt i alle typer rom, og her er det intet unntak.

Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Underveisbilde av Erik som sjekker hvor LED-stripen skal installeres. Foto.
Erik sjekker hvor LED-stripen skal festes. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Under bokhyller er det frest inn plass til LED-stripen. Her festes LED-stripen inn i en aluminiumsprofil slik at det blir et sømløst resultat. I tillegg blir ikke lyset så skarpt når det settes på deksel, det gir derimot en indirekte belysning som ikke blender.

Med LED-striper blir det både stilfullt og det avgir godt lys, noe som passer spesielt fint ettersom det er en liten sofa under. Her kan de sitte og lese med godt lys, selv når det blir mørkt om kvelden.

Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Før- og etterbilde av den koselig fmailiekroken. Foto.
Før- og etterbilde av den koselig kroken. Med sofa til både høyre og venstre kan familien samles til en hyggelig kveld. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Utelys ved inngangen

Utelys er også fint å ha. Tidligere var det ikke utelys ved uthuset, men når det skal brukes mer som et samlingssted og da blir det en koselig og innbydende detalj.

Erik har lagt ledningen, til utelampen, inn i veggen. På den måten blir det et rent uttrykk uten ledninger hengende og slenge.

Tid fro hjem sesong 22 episode 9. Underveisbilde av Erik som installerer utelampen. Foto.
Erik installerer utelyset på annekset. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Installasjon og utstyr levert av EL-PROFFEN

Stikkontakt og brytere fra Schneider

  • Schneider Renova stikkontakter, brytere og dimmer 

Belysning fra Betek

  • Ledstripe i aluminiumsprofil 

Annet materiell

  • Teccon kabel 

  • ABB koblingsboks 

Bestill befaring eller installasjon

Du kan også få samme produkter som er installert i Tid for hjem. Finn din nærmeste elektriker og etterspør produktene. Våre elektrikere hjelper deg med både råd og montering.

Finn elektriker