Til hovedinnhold
Tid for hjem sesong 22 episode 7. Underveis-bildet til venstre viser Erik som installerer taklampene. Til høyre er det etterbilde av hvor fint det ble. Foto.
Foto: Per Olav Sølvberg

Tid for hjem: Malin sitt drømmeprosjekt

Tid for hjem sesong 22 episode 7.

I sesong 22 av Tid for hjem har vår elektriker Erik vært ansvarlig for det elektriske. I episode 7 skal Tid for hjem gjengen skape en god balanse mellom nytt og gammelt. Se hvordan de løser det.

I Tid for hjem sesong 22 episode 7 er det et gammelt hus fra 1915 som skal få helt nytt og mer funksjonelt kjøkken og spisestue. Her skal sjelen og historien bevares i høy grad, samtidig som det skal bli mer moderne.

Familien ønsker en helhet og harmoni, og det er akkurat det Tid for hjem gjengen og designer Malin Persson gir dem.

Tid for hjem sesong 22 episode 7 førbilde mot det gamle kjøkken. Foto.
Førbilde mot kjøkkenet som var et lite rom i huset. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 7 etterbilde mot det nye flotte kjøkken. Foto.
Etterbilde mot kjøkkenet og med den nye spisestuen som ble en del av kjøkkenet. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Ulik type belysning til ulike formål

Når du skal lyssette et rom er det lurt å tenke over de ulike formålene med belysningen. Vi kan dele belysning i tre kategorier som er allmennbelysning, effektbelysning og dekorasjonsbelysning.

Allmennbelysning er lys for daglige gjøremål, både det å spise frokost ved bordet eller vaske opp på kveldstid. Effektbelysning er lys som fremhever ulike elementer i rommet eller omgivelsene, mens dekorasjonsbelysning er lys som ser pent ut i seg selv og er flott for øyet.

Tid for hjem sesong 22 episode 7 førbilde fra det gamle kjøkkenet. Foto.
Førbilde av kjøkkenet. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 7 etterbilde fra det nye kjøkken. Foto.
Etterbilde av kjøkkenet. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Allmennbelysning på kjøkken og i spisestue

I dette prosjektet i Tid for hjem er allmennbelysningen de flotte taklampene over spisebordet, som også går igjen ved det ene vinduet på kjøkkenet. Ellers på kjøkkenet er det flotte taklamper og vegglamper som både gir godt lys.

Det er også installert spotter som ved vinduet på kjøkkenet. Selv om det kommer godt med lys inn fra vinduene vet vi at her i Norge blir det også mørkt i løpet av året. Da gir spottene et godt arbeidslys når det er behov for det.

Tid for hjem sesong 22 episode 7 førbilde mot den gamle spisestuen. Foto.
Førbilde av hvordan det ser ut i rommet der spisestuen skal få sin plass. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Tid for hjem sesong 22 episode 7 etterbilde mot det nye spisestuen og med kjøkkenet i bakgrunnen. Foto.
Etterbilde av spisestuen med kjøkkenet i bakgrunnen. Legg merke til de flotte tak- og vegglampene i spisestuen og på kjøkkenet. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Effektbelysning i spisestuen

Effektbelysningen er de stilige små downlightene fra Utah mini som er installert inni hyllen ved spisebordet. Disse fremhever buen i hyllen enda mer, samtidig får både planter og bilder en ekstra oppmerksomhet.

Denne type belysning gir hjemmet ditt det lille ekstra. Det er også en fin måte å fremheve de elementene i huset ditt du er mest fornøyd med.

Tid fro hjem sesong 22 episode 7. Utah mini er installert inni hyllen. Foto.
Utah mini inni hyllen ved spisebordet. (Foto: Per Olav Sølvberg)
Erik forteller om Utah mini.

Dekorasjonsbelysning på kjøkken og i spisestue

Som dekorasjonsbelysningen i prosjektet er det installert noen flotte vegglamper som blir ekstra øyefang på veggen. Disse er et godt eksempel på hvordan Tid for hjem gjengen og designer Malin har kombinerte det gamle med det nye og moderne.

Samtidig er det noen flotte stålampene som er plassert rundt på både kjøkkenet og i spisestuen. Designer Malin ønsker at familien kan flytte på dem dersom det blir behov for det og derfor har Erik installert ekstra strømuttak flere steder i rommene.

Tid fro hjem sesong 22 episode 7. Erik installerer vegglampene i spisestuen. Foto.
Vegglampene blir installert av Erik. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Jordfeilautomat er en ekstra trygghet

I eldre hus er det ofte et gammelt sikringsskap som ikke er ment for de store mengdene strøm vi bruker i dag. Med jordfeilautomat blir strømtilførselen kuttet dersom den merker overstrøm, kortslutning eller jordfeil. Jordfeilautomat er en ekstra trygghet for både mennesker og dyr, samtidig som den reduserer faren for brann.

Husk at dersom jordfeilautomaten slår ut bør du ta kontakt med elektriker.

Erik forteller om jordfeilautomat.

Nok et vellykket prosjekt

Familien kommer hjem til et helt nytt syn. De små og upraktiske rommene har blitt til et større kjøkken med åpen sikt til spisestuen. Her familien være sammen i et stort allrom akkurat slik de ønsket seg.

Det gamle og de originale detaljene er godt tatt svare på og har en flott plass i det nye og moderne. Familien setter stor pris på det lune og fine rommet, sammen med rolige farger som går igjen både på kjøkkenet og i spisestuen.

Tid fro hjem sesong 22 episode 7. Bilder av kjøkkenet og ikke minst den nye komfyren som ser både eldgammel ut, men samtidig moderne. Foto.
Etterbilder av kjøkkenet. Familien syntes komfyren passet perfekt inn i huset. Den så både gammel og moderne ut på samme tid. (Foto: Per Olav Sølvberg)

Produktliste for Tid for hjem sesong 22 episode 7: Malin sitt drømmeprosjekt

Stikkontakt og brytere fra ELKO

  • ELKO Plus stikkontakter og bryter 

Belysning fra NorDesign

  • Utah Golden downlight 

Annet materiell

  • Schneider Renova stikkontakt 

  • Eaton jordfeilautomater 

  • Teccon kabel 

  • CTM Lyng komfyrvakt 

Bestill befaring eller installasjon

Du kan også få samme produkter som er installert i Tid for hjem. Finn din nærmeste elektriker og etterspør produktene. Våre elektrikere hjelper deg med både råd og montering.

Finn elektriker